AAM-Beeld
Architectuur

AAM-Beeld

Woonhuis: Ontwerp

Wonen met Zorg: Advies

Zelfredzaam wonen: proefschrift

Projecten in Beeld

Contact

Algemene Pagina

Architect Plus

August van Vliet

Zelfredzaam Wonen

Levensduurbestendig
Zelfredzaam wonen is een trapje actiever dan levensduurbestendig wonen ,
Zorgen dat je niet afhankelijk bent van anderen. Dat je zelf de regie over je eigen leven hebt.(WMO) Ook als de zorgeloze derde generatiefase sluipend overgaat in een leven met chronische aandoeningen. Waardoor er steeds meer belemmeringen optreden om te blijven leven zoals je dat zelf wil.
Je zelf te kunnen beredderen wordt dan een probleem.
Rond 1990 was het Nederlandse zorgstelsel dermate bemoederend uitgedijd, dat in de beeldvorming de oude dag gelijk stond met opgenomen worden in een zorgzaam verzorgingshuis.
Toch willen oudere mensen hun zelfstandig wonen, hun vrienden en kennissen in de eigen buurt, hun eigen gedoetje, niet gauw opgeven.

De generatiebestendige wijk als oplossing.
Tegenwoordig woont het overgrote gedeelte van de senioren trouwens gewoon thuis. Indien de belemmeringen voor voortgezet zelfredzaam wonen verholpen kunnen worden, kan dit levensduurbestendig thuis blijven wonen tot aan de dood een pracht alternatief worden. Maar dit alternatief staat nog zeer ver van de dagelijkse woningbouwpraktijk.
AAM-BeeldWoonhuis: OntwerpWonen met Zorg: AdviesZelfredzaam wonen: proefschriftProjecten in BeeldContactAlgemene PaginaArchitect PlusAugust van VlietZelfredzaam Wonen