AAM-Beeld
Architectuur

AAM-Beeld

Woonhuis: Ontwerp

Wonen met Zorg: Advies

Zelfredzaam wonen: proefschrift

Projecten in Beeld

Contact

Algemene Pagina

Architect Plus

August van Vliet

Zelfredzaam Wonen

Zelfredzaam, innovatie uitdaging
Ontkoppeling van zorgverlening en huisvesting wordt al lang bepleit.
Dit geeft kansen voor verzorgingshuizen om de wijk in te gaan.
Dit ontkoppelen stelt echter ook zwaardere eisen aan de “normale woning” waarin senioren met al hun tijdens het leven verzamelde lichamelijke beperkingen in moeten blijven leven. Bouwen voor ouderen met elk hun eigen specifieke belemmeringen is in hoge mate Bouwen voor de individuele vraag. Waarbij de koper iets te kiezen heeft uit een ruim aanbod aan producten met hoge woningkwaliteit,   à la carte zoals in een restaurant.
 
Seniorenhuisvesting is vooral (ver)nieuwbouw in de bestaande wijk.
De “normale woningbouw” heeft echter reeds gedurende decennia een sterk aanbodgericht karakter.Gezinswoningen genoeg, maar zijn die geschikt als nultredewoning? Hoe maak je luie trap in betonnen verdiepingvloer met klein trapgat? Appartementen, hoe kom je erin(drempel) of hoe op terras? Hoe speel je in op een variatie aan woonhuisaanpassingen? Hoe te combineren met isoleren en nieuwe parkeereisen/ Voorzieningen in kleine woonkernen?
AAM-BeeldWoonhuis: OntwerpWonen met Zorg: AdviesZelfredzaam wonen: proefschriftProjecten in BeeldContactAlgemene PaginaArchitect PlusAugust van VlietZelfredzaam Wonen