AAM-Beeld
Architectuur

AAM-Beeld

Woonhuis: Ontwerp

Wonen met Zorg: Advies

Zelfredzaam wonen: proefschrift

Projecten in Beeld

Contact

Algemene Pagina

Architect Plus

August van Vliet

Zelfredzaam Wonen

Woningkwaliteit managen

De bouwkundige zelfredzaamheidsvoorzieningen zijn te omschrijven in 9 wooncondities, die als prestatie-eisen fungeren. Toepassing van extra kwaliteit resulteert in het besparen van zorgkosten. Maar niet elk pakket voorzieningen telt even zwaar.
In het proefschrift "Zelfredzaamwonen"zijn de 9 wooncondities gewogen in hun potentie, om zorgkosten te vermijden.
De Zelfredzaamheidsscore is hieruit ontwikkeld. In één getal is afleesbaar de extra kwaliteit t.o.v. bouwbesluitniveau om zelfredzaam in een woning of woningbouwproject aan te tonen. 

Deze zelfredzaamheidsscore blijkt een uitstekend management-middel in het ontwerpproces. Vanaf eerste bouwinitiatief tot en met oplevering is een geformuleerde ambitie Zelfredzaam Wonen te controleren op de realisatie van uitgangspunten van het ontwerp en bij te sturen op basis van (wijzigende) prioriteitstelling.
Referentie: In Project Maaswaard (2005-2011) \ gebouwencomplex “Crescendo” van Woningstichting Venlo Blerick en Zorggroep Zuid onder architectuur van Benthem Crouwel, ontwerpgroep Aken

AAM-BeeldWoonhuis: OntwerpWonen met Zorg: AdviesZelfredzaam wonen: proefschriftProjecten in BeeldContactAlgemene PaginaArchitect PlusAugust van VlietZelfredzaam Wonen