AAM-Beeld
Architectuur

AAM-Beeld

Woonhuis: Ontwerp

Wonen met Zorg: Advies

Zelfredzaam wonen: proefschrift

Projecten in Beeld

Contact

Algemene Pagina

Architect Plus

August van Vliet

Zelfredzaam Wonen

Advies IN Ontwerp

Adviseren van de architect. Waarom ?
Kies je voor een locale architect, een architect met specifieke materie-deskundigheid of voor de glamour-uitsraling van een beroemd bureau?

De meeste winst binnen het gebouwontwerp valt te behalen met een goed toegesneden program van eisen en uitgangspunten voor het gebouw. Dit wringt vooral heden. In deze tijd is duidelijk dat de  marktvraag afwijkt van het gangbare woningaanbod. Seniorenwonen lijkt een markt waar veel vraag naar is.

Onze expertise seniorenwonen, kennis van eisen in zorgwonen,  
in duurzaam bouwen met oog voor onderhoudsbehoefte, in realiseren van hoge energieprestaties en in gezonde wonen is echter ook breder inzetbaar. Advisering over het program-van-eisen van Multi-Functionele Accommodaties ligt in het verlengde. Maar in ruimer verband ook in te huren voor presentaties en voordrachten.

Als voorbeeld het ontwerp voor de woongebouwen Crescendo, Venlo. Woningstichting Venlo Blerick schreef in 2005 een prijsvraag uit die gewonnen werd door het in utiliteitsbouw gespecialiseerde Benthem Crouwel architecten, kantoor Aachen. Waarna het echte ontwerp opnieuw kon beginnen.
Als adviseur voor de woningstichting bij het gebouwontwerp- en dan met name de woningplattegronden- hebben we gecoached in de richting van zelfredzame woningen met toekomstwaarde. De Duitse ontwerpers waren achteraf blij met de input van specifieke materie-deskundigheid door een adviseur die hun "architectentaal" spreekt 
AAM-BeeldWoonhuis: OntwerpWonen met Zorg: AdviesZelfredzaam wonen: proefschriftProjecten in BeeldContactAlgemene PaginaArchitect PlusAugust van VlietZelfredzaam Wonen