AAM-Beeld
Architectuur

AAM-Beeld

Woonhuis: Ontwerp

Wonen met Zorg: Advies

Zelfredzaam wonen: proefschrift

Projecten in Beeld

Contact

Algemene Pagina

Architect Plus

August van Vliet

Zelfredzaam Wonen

Architectuur duurzaam
Voldoen aan bouwbesluit lijkt de ontwerpnorm. Dat zou betekenen dat de minimaal gestelde eisen het gewenste niveau zijn. Dat is is niet zo’n kunst, maar leidt meestal tot een ingebakken teleurstelling. Tot een ontwerp komen dat degelijk en goed gebouwd wordt veronderstelt al het nodige bouwtechnisch vakmanschap bij de ontwerper.
Een gebouw zal echter in principe lang mee moeten. Twintig tot dertig jaar jaar is zo’n beetje het minimum. Zestig jaar lijkt een gemiddelde. Dat een bouwplan de tijdsgeest weergeeft, daar is niks op tegen.
Maar er is meer.
Duurzaam bouwen veronderstelt echter een visie op de functie die een gebouw door de jaren heen moet kunnen vervullen. Een zekere intrinsieke flexibiliteit van het bouwplan door ruime gebruiksmogelijkheden is daarbij uitermate doeltreffend. Denken we echter aan uitputting van wereld-voorraad aan materialen en energie, aan veranderend gebruik door wijzigende woonbehoeften in een vergrijzende samenleving?
 
Degelijke materiaalkeuze, goed gedetailleerde gebouwen, makkelijk in   onderhoud, energiezuinig en intrinsiek flexibel, daar staat AAM-Beeld voor.


Quadruple P -principe diagram van prof. Duijvesteijn, 2002 , het donkergroene vlak representeert de conceptuele bouwplannen, waarbij thema's gelden als verantwoorde materiaalkeuze,
spaarzaamheid met energie en gezonde woonomgeving
AAM-BeeldWoonhuis: OntwerpWonen met Zorg: AdviesZelfredzaam wonen: proefschriftProjecten in BeeldContactAlgemene PaginaArchitect PlusAugust van VlietZelfredzaam Wonen